Zásady nepřímého grilování u kotlových grilů
- Chcete-li použít metodu nepřímého grilování u kotlových grilů, rozmístěte dřevěné uhlí rovnoměrně za palivovými přepážkami nebo v palivových nádobách po stranách kotle.
- Do středu palivového roštu položte alumisku, kam bude moci odkapávat tuk z masa.
- Ten pak lze použít jako základ pro šťávu či omáčku.
- Zabráníte tím také zbytečnému pálení tuku u mastnějších potravin jako jsou husa, kachna nebo plecko.
- Pokud pokrm vyžaduje delší dobu pečení, nalijte do alumisky trochu vody, aby se nepřipálil.
- Položte grilovací rošt a na něj doprostřed umístěte grilovaný pokrm.
- Zavřete poklop a otvírejte jej pouze v případě, že chcete pokrm otočit, či vyzkoušet, zda už je hotový.
- Vhodné pro pokrmy, které se grilují nad 25 minut.
- Např. větší kusy masa či ryb, žebírka, celá kuřata, krůty apod..
- Nepřímé grilování se dá přirovnat k pečení.