VitaFresh

Zóna VitaFresh není pouze prostor o teplotě okolo 0 °C, ale pro rozličné druhy potravin je přizpůsobena i vlhkost jednotlivých chladicích zón. Snížená teplota, která se pohybuje jen těsně nad bodem mrazu (0 °C), zajistí výrazné zpomalení ztráty čerstvosti v chlazených potravinách; díky optimálnímu rozdělení vlhkostních zón na „suché“ a „orosené“ si chlazené potraviny udrží až třikrát delší dobu chuť, vitaminy, minerální látky a svěží vzhled. „Suchá“ VitaFresh zóna V „suché“ zóně VitaFresh se udržuje vlhkost vzduchu přibližně ve výši 50 %, což je ideální klima pro maso, ryby, uzeniny anebo tvrdý sýr. „Orosená“ VitaFresh zóna V této zóně se udržuje vlhkost vzduchu přibližně ve výši 95 %. Vlhkost vzduchu se přitom reguluje automaticky; vlhkostní membránou se omezuje na hranici 95 % a přebytečná vlhkost se odvádí do vnějšího prostředí. Tvoří se tak vhodné klima pro šťavnatou a křupavou zeleninu i ovoce.