Údržba jídelních příborů
- mohou být myty v myčce, pouze při dodržování následných instrukcí
- když budete dodržovat tato doporučení o jejich údržbě a uskladňování, příbory zůstanou vždy lesklé a v dobrém stavu po dlouhá léta
- Mytí v myčce:
- vždy zkontrolujte, zda zakoupené příbory byly vyrobeny tak, aby mohly být myty v myčce min. na 65 °C
- příbory z nerez oceli 18/10 jsou garantovány k mytí v myčce na 65 °C
- příbory s barevnou rukojetí jsou garantovány na teploty středně-nízké 50–55 °C
- vyhýbejte se použití alkalických prostředků, obsahujících alkohol nebo parfémy
- příbory s dřevěnou rukojetí nejsou garantovány k mytí v myčce (mýt pouze ručně)
- Dodržujte instrukce dodané s vaší myčkou nádobí
- vyndejte a osušte příbory okamžitě po ukončení cyklu mytí
- nože dávejte do myčky odděleně od ostatních příborů ostřím směrem dolů (zabraňuje případnému poranění)
- nepoužívejte cyklus mytí pouze k namáčení a nenechávejte příbory ve vlhkém prostředí, mohou se na nich objevit fleky a poškodit se
- všechny ostří nožů mají vysoký obsah carbónia, který zaručuje ostrost nožů, patřičnou tvrdost a elasticitu, ale při špatné údržbě může způsobit korozi, proto dávejte důraz na jejich údržbu
- pravidelně čistěte filtry myčky
- používejte mycí a leštící prostředky ve správném dávkování a na kterých je vždy napsané složení
- Ruční mytí
- používejte tekuté nebo krémové saponáty, nikdy práškové
- nepoužívejte drastických přípravků a drátěnek
- nepoužívejte alkalické prostředky obsahující alkohol nebo parfémy
- Použití
- doporučuje se umytí před prvním použitím
- příbory jsou určeny výhradně ke stolování a kontaktu s potravinami, při jiném použití nebo mechanickém poškození záruka pozbývá platnosti
- vyhýbejte se dlouhému kontaktu nožů se zbytky jídel na bázi vajec nebo rajčat, mastnot, kyselého ovoce, soli a ovocných šťáv
- nenechávejte nože ve vodě s vysokým obsahem vodního kamene
- nenechávejte nože po dlouhou dobu ve vlhkém prostředí
- nedávejte příbory do trouby nebo do kontaktu s tepelnými zdroji
- sušení v myčce není většinou dostačující, proto se doporučuje dosušit příbory ručně, aby se předešlo korozi