Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 3994972

Koření Skýpala Skořice celá, koření a ochucovadla, 1000 g

Koření Skýpala Skořice celá, koření a ochucovadla, 1000 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
V evropské kuchyni je skořice využívána především k dochucení a ovonění sladkých pokrmů, dortů a moučníků, používá se do svařených vín a punčů a k dochucení tradiční rajské omáčky. V asijské kuchyni má mnohem širší využití, přidává se do mnoha kořenících směsí. Celý popis
690 Kč
0,69 Kč/g
690 Kč
0,69 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

7.5.2024 na výdejním místě
7.5.2024 - 9.5.2024 na vaší adrese

Popis

Země původu:

Indonésie

Použití:

V evropské kuchyni je skořice využívána především k dochucení a ovonění sladkých pokrmů, dortů a moučníků, používá se do svařených vín a punčů, přidává se do kompotů, kečupů a k dochucení tradiční rajské omáčky. V asijské kuchyni má mnohem širší využití, přidává se do mnoha kořenících směsí, ale i do luštěnin, obilovin a pokrmů ze zeleniny. Vhodná do punčů a svařených vín

Popis:

SKOŘICE CELÁ 8 cm (Cinnamomum cassia)

Tradičně srolovaná kůra skořicovníku. Ke komerčně nejvýznamnějším druhům skořicovníku patří tyto dva druhy, skořicovník čínský (Cinnamomum casia), kde se kůra získává z větví starších stromů. Je méně aromatická a tmavěji zbarvená a skořicovník ceylonský (Cinnamomum verum), pocházející z Indie, kde se kůra získává z tříletých výhonů. Oba druhy jsou tropické dřeviny z čeledi vavřínovitých (Lauraceae). Skořice pochází z Cejlonu. Dnes se pěstuje na plantážích v malých keříčkách v Indii, Indonésii, Číně a Vietnamu.

Skořice odstraňuje křeče, upravuje trávení a zvyšuje apetit. Olej z kůry skořicovníku působí antisepticky, prohřívá a prokrvuje celý organismus, povzbuzuje srdce a krevní oběh.