Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 3985151

Koření Skýpala Pepř černý drcený, koření a ochucovadla, 100 g

Koření Skýpala Pepř černý drcený, koření a ochucovadla, 100 g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Tento druh pepře je pálivý a ostrý, používá se do polévek, omáček, grilovanému, rožněnému a pečenému masu, do minutek, mletého masa a zvěřiny. Celý popis
119 Kč
1,19 Kč/g
119 Kč
1,19 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

7.5.2024 na výdejním místě
7.5.2024 - 9.5.2024 na vaší adrese

Popis

Země původu:

Vietnam

Použití:

Tento druh pepře je pálivý a ostrý, používá se do polévek, omáček, grilovanému, rožněnému a pečenému masu, do minutek, mletého masa a zvěřiny.

Popis:

PEPŘ ČERNÝ CELÝ (Piper nigrum)

Fermentovaný plod pepřovníku černého. Pepř černý je plod asijské liány pepřovníku černého. Je to vytrvalá popínavá rostlina, která dorůstá délky až 7m. Listy jsou široce eliptické až srdčité, květy jsou sestaveny z 6 až 10 cm dlouhých klasů. Černý pepř jsou bobule sklízené ještě před dozráním, po otrhání se usuší na slunci, díky jemuž bobule ztvrdnou a zčernají.

Dějiny obchodu s pepřem sahají až do doby antické, kdy používání pepře bylo otázkou prestiže. Obchodníci bohatnoucí na prodeji pepře byli titulováni pepřové žoky. Obchodní stezky s pepřem se přísně střežily. Kvůli pepři byli rozvraceny i mocné říše. Jedna unce pepře byla vyvažována jednou uncí zlata. Sloužil i jako oběživo a renta. Nejdůležitějšími producenty jsou Indonésie, Indie, Brazílie, Malajsie a Vietnam.

Tento druh pepře je pálivý a ostrý, používá se do polévek, omáček, grilovanému, rožněnému a pečenému masu, do minutek, mletého masa a zvěřiny.