Koření Skýpala Citronová kůra mletá, 100 g
Popis
Země původu:
Španělsko
Použití:
Citronová kůra se používá k výrobě sladkého pečiva, kyseliny citronové, různých koncentrátů a džusů. Hodí se k dochucení pokrmů z ryb a darů moře, k úpravě drůbežího masa a přidává se do různých omáček a paštik. Slouží k aromatizování likerů a cukrářských výrobků.
Popis:
CITRONOVÁ KŮRA ŘEZANÁ (Citrus limon)
Všechny druhy citrusu patří do skupiny z čeledi routovitých (Rutaceae), z nichž velká část se teší ovocnářské oblibě. Jedná se o teplomilné dřeviny pocházející až na malé vyjímky z oblasti ohraničené severozápadní Indií a Čínou z hora a jihovýchodní Austrálií a Novou Kaledonií zdola. Důležitou charakteristikou je zvláštní stavba plodu – bobule zvané hesperidium. Oplodí je složeno z vnější částí tzv. flaveda. Má zelenou, žlutou nebo oranžovou barvu.