10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Resto RESTO 95332 Nůž Santoku 19 cm (ERIDANUS) shumee Zahnutý řeznický nůž na vykosťování a filetování masa, délka 260 mm
Resto RESTO 95332 Nůž Santoku 19 cm (ERIDANUS)

RESTO 95332 Nůž Santoku 19 cm (ERIDANUS) Antibakteriální povrchLaserem gravírovaná čepel stylizovaná do damaškové oceliErgonomická rukojeťSnadno se čistíStylový designMateriál: Nerezová ocelMateriál rukojeti: Bakelit Vynikající designJedinečný laserový damaškový obtisk a speciálně navržená rukojeť…

můžete mít 2.12.

Resto RESTO 95330 Sekáček 19 cm (ERIDANUS) shumee Zahnutý řeznický nůž na vykosťování a filetování masa, délka 260 mm
Resto RESTO 95330 Sekáček 19 cm (ERIDANUS)

RESTO 95330 Sekáček 19 cm (ERIDANUS) Antibakteriální povrchLaserem gravírovaná čepel stylizovaná do damaškové oceliErgonomická rukojeťSnadno se čistíStylový designMateriál: Nerezová ocelMateriál rukojeti: Bakelit Vynikající designJedinečný laserový damaškový obtisk a speciálně navržená rukojeť s č…

můžete mít 2.12.

shumee Zahnutý řeznický nůž na vykosťování a filetování masa, délka 260 mm shumee Zahnutý řeznický nůž na vykosťování a filetování masa, délka 260 mm
shumee Zahnutý řeznický nůž na vykosťování a filetování masa, délka 260 mm

do myčky. Technické údaje: – Číslo položky – 840177 – Stav položky – Nové – Typ – Řeznický nůž – Délka čepele – 260 mm – Tloušťka – 3 mm – Materiál čepele – Chrom-molybden-vanadová ocel – Tvrdost – 56 HRC – Materiál rukojeti – Polypropylen PP (bez nýtů) Obsah: – Nůž na vykosťování a filetování masa

můžete mít 3.12. - 5.12.

IZMAEL Kuchyňský sekáček Nagano-Hnědá KP13965 shumee Řeznický nůž na čtvrtkování masa, řada 2900, délka 130/274 mm
IZMAEL Kuchyňský sekáček Nagano-Hnědá KP13965

Kuchyňský sekáček Nagano

Kvalitně zpracovaný kuchyňský sekáček Nagano za úžasnou cenu! Sekáček je vyroben z kvalitní uhlíkové oceli. Uhlíková ocel je základní typ oceli obsahující železo a uhlík. Hlavními výhodami uhlíkové oceli jsou houževnatost, dobré držení ostří a velmi snadné ostření.

můžete mít 2.12. - 3.12.

shumee HACCP nože sekací 6 kusů 90mm - Hendi 842010 shumee Řeznický nůž na čtvrtkování masa, řada 2900, délka 130/274 mm
shumee HACCP nože sekací 6 kusů 90mm - Hendi 842010

bílá, červená, modrá, zelená, černá a žlutá – vyrobeno z válcované oceli – rukojeť z polypropylenu, v souladu s normami HACCP – vhodné do myčky – určeno pro profesionální kuchyně, malé gastronomie a domácí použití Parametry: – délka nože: 185 mm – délka čepele: 90 mm V ceně: – odřezávací nože 6 ks.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Svanera Nůž FORGIA 5749 17,5cm santoku F. Dick Víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm 26 cm, černá
Svanera Nůž FORGIA 5749 17,5cm santoku

Vysoce kvalitní kovaný nůž santoku s čepelí délky 17.5 cm a plastovou nýtovanou rukojetí, síla čepele 3.5 mm.

Momentálně nedostupné

F. Dick Blokový nůž, červený v délce 18 cm 18 cm, červená F. Dick Víceúčelový nůž s vlnitým výbrusem v délce 26 cm 26 cm, černá
F. Dick Blokový nůž, červený v délce 18 cm 18 cm, červená

Blokový nůž odvozuje svůj název od použití na řeznických blocích. Používá se ke krájení, sekání, atd.

můžete mít 2.12. - 3.12.

F. Dick Blokový nůž v délce 18 cm 18 cm, modrá F. Dick Blokový nůž, žlutý v délce 18 cm 18 cm, žlutá
F. Dick Blokový nůž v délce 18 cm 18 cm, modrá

Blokový nůž odvozuje svůj název od použití na řeznických blocích. Používá se ke krájení, sekání, atd.

můžete mít 2.12. - 3.12.

F. Dick Blokový nůž, žlutý v délce 18 cm 18 cm, žlutá F. Dick Blokový nůž, žlutý v délce 18 cm 18 cm, žlutá
F. Dick Blokový nůž, žlutý v délce 18 cm 18 cm, žlutá

Blokový nůž odvozuje svůj název od použití na řeznických blocích. Používá se ke krájení, sekání, atd.

můžete mít 2.12. - 3.12.

KDS Nůž řeznický č.10 porcovací modrý 2643 KDS F. Dick Blokový nůž, žlutý v délce 18 cm 18 cm, žlutá
KDS Nůž řeznický č.10 porcovací modrý 2643 KDS
  • tmavě modrá rukojeť
  • celková délka 38 cm, čepel délky 25 cm, váha 185 g
  • nože z řady PROFI LINE jsou navrženy a testovány i pro náročné nasazení v průmyslové výrobě a splňují dnešní vysoké hygienické požadavky
  • jsou tedy vhodné pro profesionály, ale uplatnění najdou i v kuchyních běžných d…

můžete mít 6.12. - 10.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.