Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Řada Cold Steel Kitchen Classics obsahuje vysoce výkonné ledem temperované, kryo-chlazené a přesné ploché broušené ocelové čepele řady 400 pro výjimečný řezný výkon. Všechny modely této řady se
můžete mít 6.12. - 10.12.
Univerzální kuchařský nůž na sekání a krájení NIZA, délka 200/332 mm
můžete mít 3.12. - 4.12.
ť z plastu POM – mimořádná odolnost a antikorozní ochrana – nejvyšší kvalita čepele zajistí dlouhou životnost nože – bezpečná profilovaná rukojeť – určeno pro profesionální kuchyně, malá gastronomie a domácí použití Parametry: – délka nože: 330 mm – délka čepele: 200 mm Sada obsahuje: – nůž na maso
můžete mít 4.12. - 6.12.
Nůž na zeleninu a ovoce, řada 2900, délka 100/210 mm
můžete mít 3.12. - 4.12.
adu se standardem HACCP, – Vhodné do myčky. Technické parametry: – Katalogové číslo – 840375 – Série – Gastro – Stav – Nové – Materiál čepele – Chrom-molybden-vanadiová ocel (x50CrMoV15) – Materiál rukojeti – Polypropylen – Tloušťka – 3 mm – Délka čepele – 210 mm V ceně: – Nůž Gastro Kráječ na maso
můžete mít 4.12. - 6.12.
h či dokonce domácích aplikacích. Nůžky jsou vyrobeny z nerezové oceli, takže nereagují s jídlem. Vlastnosti a funkce: – funkce otvíráku na láhve, – měkká polypropylenová rukojeť, – čepele z nerezové oceli, – demontáž a snadné čištění, – délka 220 mm. Sada obsahuje: – profesionální kuchyňské nůžky.
můžete mít 6.12. - 10.12.
Vysoce kvalitní řeznický nůž s čepelí délky 18 cm a dřevěnou nýtovanou rukojetí, síla čepele 3 mm. Italský výrobce, záruka 15 let. EAN 8005498061351
můžete mít 9.12. - 11.12.
Vysoce kvalitní kovaný kuchařský nůž s čepelí délky 20 cm a plastovou nýtovanou rukojetí, síla čepele 3.5 mm. Vhodný do myčky nádobí, italský výrobce. EAN 8005498057415
můžete mít 9.12. - 11.12.
SADA KERAMICKÝCH NOŽŮ BERLINGER HAUS BH-3031 Berlinger Haus Sada nožů keramických z řady Black Silver od Berlinger Haus Keramické nože jsou ideální pro každodenní krájení a sekání ovoce, zeleniny, pečiva a vykostěného masa. Ergonomické protiskluzové rukojeti zajišťují pohodlné a pevné držení p
Momentálně nedostupné
Vykosťovací nůž s úzkou čepelí. Nůž určený k vykosťování, především k oddělení masa od kosti. Ohebný.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Nůž určený ke krájení větších kusů masa. Zahnutá čepel nože umožňuje dlouhý řezný pohyb. Je rovněž ideální například pro stahování kůže.
můžete mít 3.12. - 4.12.
Stojan na nože s plastovými štětinami brání poškrábání vložených nožů. Při čištění štětiny jednoduše ze stojanu vyjmeme. Materiál dřevo s povrchovou úpravou. Rozměr 11 × 14.5 a výška 24 cm. EAN 8592381128333
můžete mít 9.12. - 11.12.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.