10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25698701

Masahiro Sada Nožů Sankei 359_222426

Masahiro Sada Nožů Sankei 359_222426

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada nožů Masahiro Sankei 359_222426 Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající ze tří nožů ze série Sankei : Chef 180mm Bread 210mm a Paring 90mm. Perfektně sladěná sada nožů, která zvládne většinu řezacích úkonů, spolu s krásnou krabičkou tvoří perfektní dárkovou sadu. Celý popis
4 181 Kč
Zboží od: OstrySklep
4 181 Kč
Poslední kus
S novou kartou za

29.11.2024 - 2.12.2024 na vaší adrese

Popis

Sada nožů Masahiro Sankei 359_222426

Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající ze tří nožů ze série Sankei : Chef 180mm Bread 210mm a Paring 90mm. Perfektně sladěná sada nožů, která zvládne většinu řezacích úkonů, spolu s krásnou krabičkou tvoří perfektní dárkovou sadu.

 

  • SANKEI Chef je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
  • SANKEI Chléb s vroubkovanou čepelí délky 210 mm byl stvořen pro krájení chleba. Snadno si poradí s tvrdou kůrkou a měkkým vnitřkem chleba a dává estetické plátky s minimem drobků. Někteří kuchaři používají tento nůž také na krájení čokolády, rajčat a citrusů.
  • Sada obsahuje také 90mm nůž. Paring, nebo vlastně škrabka, je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Špičatá špička umožňuje snadné manévrování a malá velikost umožňuje pohodlné loupání v ruce nebo řezání malých produktů na desce. Jeho všestranné použití z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.

Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.

Jednoduchý a funkční tvar rukojeti ze dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale leštěná rukojeť se dvěma na dotek neznatelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nářadím i po dlouhou dobu.

Série Sankei je určena především kuchařským amatérům, ale bez problémů si poradí i s náročnými podmínkami restauračních kuchyní. Skupinu tvoří šest základních nožů jako jsou: kuchařský nůž, santoku, krájecí nůž, menší univerzální nůž (čepel dlouhá 15 cm) a nůž na krájení a krájení chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Zároveň, stejně jako všechny produkty Masahiro , i nože Sankei byly vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé dokončení i těch nejmenších detailů.

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: MBS-26

HRC: 58–59

Materiál rukojeti: dřevo pakkawood

Způsob broušení: oboustranný, asymetrický 80/20 (zubatý pro nůž na chleba)

Rozměry:

Celková délka (A): Kuchař: 302 mm; Chléb: 334 mm; Průměr: 201 mm

Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; Chléb: 214 mm; Průměr: 95 mm

Šířka ©: Chef: 45 mm; Chléb: 28 mm; Průměr: 26 mm

Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; Chléb: 1,8 mm; Průměr: 1,6 mm

Hmotnost: Kuchař: 108 g; Chléb: 100 g; Hrnec: 50 g