Masahiro Sada Nožů Mv-h 149_112301
Popis
Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající z nožů z řady MV-H: Chef 210mm , Santoku 175mm a Paring 90 . Šéfkuchařský nůž a nůž santoku jsou dva nejoblíbenější a nejčastěji používané nástroje pro práci v kuchyni a sadu doplňuje malá škrabka na zpracování menších výrobků. Vše je zabaleno v krásné krabičce a tvoří tak perfektní dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Nůž Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako protějšek západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To naráží na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, krájení na kostičky a sekání.
Paring nůž s délkou čepele 90 mm je nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Svým tvarem připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku . Kromě řezání se nože na západě používají také k sekání. S ohledem na tuto techniku jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale padnoucími nýty a mezi ní a čepel byla aplikována další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: POM (polyacetal) Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20 Rozměry: Celková délka (A): Kuchař: 334 mm; Santoku: 301 mm; Frézování: 206 mm Délka čepele (B): Kuchař: 212 mm; Santoku: 177 mm; Řezání: 95 mm Šířka ©: Chef: 46 mm; Santoku: 45 mm; Řezání: 26 mm Tloušťka (D): Kuchař: 2,0 mm; Santoku: 2,0 mm; Odřezek 1,8 mm Hmotnost: Kuchař: 152 g; Santoku: 148 g; Hrnec 65 g