Masahiro Sada Nožů Msc 110_6264_bb
Popis
Sada nožů Masahiro MSC 110_6264_BB
Sada Masahiro v ozdobném balení skládající se z nožů MSC Chef 180 mm a MSC Nakiri 160 mm . Takové složení nožů je nezbytným minimem, které by se mělo nacházet v každé kuchyni, navíc zabalené v krásné krabičce tvoří perfektní dárkovou sadu.
Šéfkuchařský nůž je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak nadšenci do vaření. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Nakiri je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a krájení na kostičky nebo k jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku, také připomíná tradiční japonský nůž Usuba , ale na rozdíl od jednostranného nože Usuba je nůž Nakiri oboustranně broušený. Velmi jemná řezná hrana prochází krájenými produkty bez sebemenšího odporu. Samotná váha nože, ač malá, stačí na to, aby se do hloubky zařízly rajčata, cibule a další zelenina nebo ovoce. Velká plocha čepele se také často používá k přenášení nasekaných produktů z prkénka přímo na pánev, hrnec nebo jinou nádobu.
Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori . Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť z palisandru je dokonale profilovaná a opracovaná, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: palisandr
Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Nakiri: 281 mm
Délka čepele (B): Kuchař: 183 mm; Nakiri: 161 mm
Šířka ©: Chef: 45 mm; Nakiri: 49 mm
Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; Nakiri: 1,8 mm
Hmotnost: Kuchař: 85 g; Nakiri: 110 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.