10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25698690

Masahiro Sada Nožů Msc 110_5256

Masahiro Sada Nožů Msc 110_5256

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada nožů Masahiro MSC 110_5256 Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající z nožů MSC Chef 180mm a MSC Paring 120mm. Takové složení nožů je nezbytným minimem, které by se mělo nacházet v každé kuchyni, navíc zabalené v krásné krabičce tvoří perfektní dárkovou sadu. Celý popis
3 102 Kč
Zboží od: OstrySklep
3 102 Kč
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

29.11.2024 - 2.12.2024 na vaší adrese

Popis

Sada nožů Masahiro MSC 110_5256

Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající z nožů MSC Chef 180mm a MSC Paring 120mm. Takové složení nožů je nezbytným minimem, které by se mělo nacházet v každé kuchyni, navíc zabalené v krásné krabičce tvoří perfektní dárkovou sadu.

Šéfkuchařský nůž je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských nožů, a to jak u profesionálních kuchařů, tak u milovníků vaření. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.

Druhý nůž tvořící sadu je MSC Paring 120mm. Jedná se o univerzální nůž připomínající menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné použití všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, lze s úspěchem využít při loupání zeleniny a ovoce.

 

Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.

 

Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.

Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: MBS-26

HRC: 58–59

Materiál rukojeti: dřevo pakkawood

Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20

Rozměry:

Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Průměr: 228 mm

Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; Řezání: 121 mm

Šířka ©: Chef: 44 mm; Řezání: 28 mm

Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; Řezání: 1,6 mm

Hmotnost: Kuchař: 109 g; Pálení: 53 g