Masahiro Sada Nožů Msc 110_525556
Popis
Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající z nožů MSC Chef 180mm, MSC Bunka 160 a MSC Paring 120mm. Takové složení nožů je nezbytným minimem, které by se mělo nacházet v každé kuchyni, navíc zabalené v krásné krabičce tvoří perfektní dárkovou sadu.
Šéfkuchařský nůž je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských nožů, a to jak u profesionálních kuchařů, tak u milovníků vaření. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Bunka je univerzální nůž, ideální pro typické kuchyňské úkoly. Má široký profil, mírně zaoblené břicho a plochou zadní část čepele. Charakteristický obrácený profil tanto dává čepeli obratnou a jemnou špičku a jedinečnou a poutavou estetiku. Tento tradiční japonský nůž může úspěšně nahradit kuchařský nebo santoku nůž.
Druhý nůž tvořící sadu je MSC Paring 120mm. Jedná se o univerzální nůž připomínající menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné použití všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, lze s úspěchem využít při loupání zeleniny a ovoce.
Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: dřevo pakkawood Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20 Rozměry: Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Frézování: 228 mm; Bunka: 275 mm Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; Řezání: 121 mm; Bunka: 160 mm Šířka ©: Šéfkuchař: 44 mm; Frézování: 28 mm; Bunka: 46 mm Tloušťka (D): Chef: 1,8 mm; Pálení: 1,6 mm; Bunka: 1,8 mm Hmotnost: Kuchař: 109 g; Hrnec: 53 g, Bunka: 109 g