Masahiro Sada Nožů Msc 110_515256_bb
Popis
Sada nožů Masahiro MSC 110_515256_BB
Sada Masahiro v ozdobném balení sestávající z nožů MSC Chef 180 mm , MSC Santoku 165 mm a MSC Paring 120 mm . Takové složení nožů je nezbytným minimem, které by se mělo nacházet v každé kuchyni, navíc zabalené v krásné krabičce tvoří perfektní dárkovou sadu.
Šéfkuchařský nůž je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak nadšenci do vaření. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Nůž Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako protějšek západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To naráží na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, krájení na kostičky a sekání.
Posledním nožem tvořícím sadu je MSC Paring 120 mm . Jedná se o univerzální nůž připomínající menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné použití všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, lze s úspěchem využít při loupání zeleniny a ovoce.
Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59 HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori . Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Frézování: 228 mm; Santoku: 287 mm
Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; Řezání: 121 mm; Santoku: 166 mm
Šířka ©: Chef: 44 mm; Frézování: 28 mm; Santoku: 48 mm
Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; Pálení: 1,6 mm; Santoku: 1,8 mm
Hmotnost: Kuchař: 109 g; Pálení: 53 g; Santoku: 113 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.