10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25290777

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 359_222425

Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 359_222425

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení obsahující tři nože ze série Sankei: Kuchařský 180mm, užitkový 150mm a krájecí 90mm. Dokonale sladěná řada nožů, s nimiž zvládnete většinu řezných prací, spolu s krásnou krabičkou představuje dokonalou dárkovou sadu. Nůž Chef je jedním z nejoblíbenějších nožů v Celý popis
3 838 Kč
3 838 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední 3 kusy
S novou kartou za

4.10.2024 na výdejním místě
4.10.2024 - 7.10.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení obsahující tři nože ze série Sankei: Kuchařský 180mm, užitkový 150mm a krájecí 90mm. Dokonale sladěná řada nožů, s nimiž zvládnete většinu řezných prací, spolu s krásnou krabičkou představuje dokonalou dárkovou sadu.


Nůž Chef je jedním z nejoblíbenějších nožů v kuchyni, a to jak u profesionálních kuchařů, tak u amatérů. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Nůž Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Díky svému všestrannému využití, které se osvědčí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.
Součástí sady je také 90mm okrajovací nůž. Nůž na loupání je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho ostře zašpičatělá špička umožňuje snadné manévrování a jeho malé rozměry umožňují pohodlné loupání v ruce nebo krájení malých výrobků na prkénku. Díky svému všestrannému využití je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.


Ocel MBS-26, z níž byly vyrobeny nože této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC, zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Vzniklá ocel umožňuje broušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Jednoduchý a funkční tvar rukojeti z dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Díky dokonale vyleštěné rukojeti se dvěma na dotek neznatelnými nýty je práce s tímto nástrojem velmi pohodlná, a to i po dlouhou dobu.


Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez nejmenších problémů zvládne i náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupina se skládá ze šesti základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupací nůž, menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože – ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání. Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů.


Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.




Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Šéfkuchař: 302 mm; nářadí: 260 mm; kráječ: 201 mm.
Délka čepele (B): Šéfkuchař: 182 mm; Užitkový: 154 mm; Kráječ: 95 mm
Šířka ©: Šéfkuchař: 45 mm; Užitkový: 30 mm; Kráječ: 26 mm
Tloušťka (D): Šéfkuchař: 1,8 mm; Utility: 1,6 mm; Paring: 1,6 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 108 g; užitková: 63 g; kráječ: 50 g

Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, univerzální nůž, loupací nůž
Délka čepele: 16–19 cm, 12–15 cm, 5–11 cm