Masahiro Sada nožů Masahiro Sankei 358_424446
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení obsahující tři nože ze série Sankei: Kuchařský 180mm Chlebový 210mm a krájecí 90mm. Dokonale sladěná řada nožů, s nimiž zvládnete většinu řezných prací, spolu s krásnou krabičkou představuje dokonalou dárkovou sadu.
SANKEI Chef je jedním z nejoblíbenějších nožů do kuchyně, a to jak u profesionálních kuchařů, tak u amatérů. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
SANKEI Bread s 210mm dlouhou vroubkovanou čepelí byl vyvinut pro krájení chleba. Snadno si poradí s tvrdou kůrkou i měkkým vnitřkem chleba, takže vzniknou estetické plátky s minimem drobků. Někteří kuchaři používají tento nůž také ke krájení čokolády, rajčat nebo citrusových plodů.
Součástí sady je také 90mm okrajovací nůž. Nůž na loupání je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho ostře zašpičatělá špička umožňuje snadné manévrování a díky malým rozměrům se s ním snadno loupe v ruce nebo řeže malé výrobky na desce. Díky svému všestrannému využití je nepostradatelnou součástí kuchyňského vybavení.
Ocel MBS-26, z níž byly vyrobeny nože této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí materiál speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC, zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Vzniklá ocel umožňuje broušení na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé omytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po čištění otřít do
sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti z dřeva pakkawood dodává noži jedinečný charakter. Díky dokonale vyleštěné rukojeti se dvěma na dotek neznatelnými nýty je práce s tímto nástrojem velmi pohodlná, a to i po dlouhou dobu.
Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez nejmenších problémů zvládne i náročné podmínky restauračních kuchyní. Skupina se skládá ze šesti základních nožů, jako je kuchařský nůž, nůž santoku, loupací nůž, menší univerzální nůž (délka čepele 15 cm) a nůž na krájení a řezání chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristickými znaky této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (s výjimkou nože na chléb) zabroušený roh (brada nože – ostří), aby se zabránilo náhodnému pořezání. Stejně jako všechny výrobky Masahiro byly i nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé zpracování i těch nejmenších detailů.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20 (vroubkované pro nůž na chléb)
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 302 mm; Chléb: 334 mm; odřezávání: 201 mm
Délka čepele (B): Šéfkuchař: 182 mm; Chléb: 214 mm; Kráječ: 95 mm
Šířka ©: Kuchař: 45 mm; Chléb: 28 mm; Nůžky na krájení: 26 mm
Tloušťka (D): Kuchař: 1,8 mm; Chléb: 1,8 mm; Kráječ: 1,6 mm
Hmotnost: šéfkuchař: 108 g; chléb: 100 g; krájení: 50 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: dřevěná
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, nůž na chléb, loupací nůž
Délka čepele: 16–19 cm, 20–24 cm, 5–11 cm