Masahiro Sada nožů Masahiro MV-H 149_110401
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů řady MV-H: Chef 210 mm, Utility 150 mm a Paring 90. Šéfkuchařský nůž je nejoblíbenější a nejpoužívanější nůž pro práci v kuchyni a jeho menší verze v podobě nožů Utility 150 mm a Paring 90 mm jsou jeho ideálním doplňkem. Menší nože se hodí tam, kde by čepel kuchařského nože byla příliš velká, například pro krájení menších produktů nebo loupání. Celá sada je zabalena v krásné krabičce a tvoří dokonalou dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Užitkový nebo univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Má všestranné využití a hodí se všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký.
Nůž na okrajování s 90mm čepelí je určen k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho tvar připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než Japonci. Na Západě se nože kromě řezání používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a robustnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26, která je odvozena od molybdenu a vanadu a která prošla třístupňovým procesem kalení, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi byla vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického ostření je až o 35 % tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tedy mnohem ostřejší ostří.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchařský: 334 mm; užitkový: 264 mm; krájecí: 206 mm.
Délka čepele (B): Kuchařský: 212 mm; užitkový: 150 mm; krájecí: 95 mm.
Šířka ©: Šéfkuchař: 46 mm; Užitkový: 30 mm; Kráječ: 26 mm
Tloušťka (D): Kuchař: 2,0 mm; Užitkové: 1,8 mm; 1,8 mm
Hmotnost: kuchař: 152 g; užitková: 75 g; 65 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: plastová
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, víceúčelový nůž, loupací nůž
Délka čepele: 20–24 cm, 16–19 cm, 5–11 cm