Masahiro Sada nožů Masahiro MV-H 149_1102
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení, která obsahuje nože řady MV-H Chef 210 mm a Utility 120 mm. Nůž Chef je nejoblíbenější a nejpoužívanější nůž pro práci v kuchyni a jeho menší verze v podobě 120mm nože Utility je jeho dokonalým doplňkem. Navíc jsou zabalené v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Užitkový nebo univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Má všestranné využití a hodí se všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký. Menší verzi nože Utility lze použít také k loupání.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než Japonci. Na Západě se nože kromě řezání používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a robustnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26, která je odvozena od molybdenu a vanadu a která prošla třístupňovým procesem kalení, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi byla vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického ostření je až o 35 % tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tedy mnohem ostřejší ostří.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Šéfkuchař: 334 mm; Utility: 236 mm
Délka čepele (B): Šéfkuchař: 212 mm; Utility: 121 mm
Šířka ©: Šéfkuchař: 46 mm; Utility: 26 mm
Tloušťka (D): Šéfkuchař: 2,0 mm; Utility: 1,8 mm
Hmotnost: kuchař: 152 g; užitková: 68 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: plastová
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, víceúčelový nůž
Délka čepele: 20–24 cm, 12–15 cm