Masahiro Sada nožů Masahiro MV-H 149_1104
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení, která obsahuje nože řady MV-H Chef 210 mm a Utility 150 mm. Nůž Chef je nejoblíbenější a nejpoužívanější nůž pro práci v kuchyni a jeho menší verze v podobě nože Utility 150 mm je jeho dokonalým doplňkem. Navíc jsou zabalené v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Užitkový nebo univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné využití se osvědčí všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než Japonci. Na Západě se nože kromě řezání používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a robustnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26, která je odvozena od molybdenu a vanadu a která prošla třístupňovým procesem kalení, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi byla vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického ostření je až o 35 % tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tedy mnohem ostřejší ostří.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Šéfkuchař: 334 mm; Utility: 264 mm
Délka čepele (B): Šéfkuchař: 212 mm; Utility: 150 mm
Šířka ©: Šéfkuchař: 46 mm; Utility: 30 mm
Tloušťka (D): Šéfkuchař: 2,0 mm; Utility: 1,8 mm
Hmotnost: kuchař: 152 g; užitková: 75 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: plastová
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, víceúčelový nůž
Délka čepele: 20–24 cm, 12–15 cm