Masahiro Sada nožů Masahiro MV-H 149_112301
Popis
Sada Masahiro v dárkovém balení sestávající z nožů řady MV-H: Chef 210 mm, Santoku 175 mm a Paring 90. Kuchařský nůž a nůž Santoku jsou dva nejoblíbenější a nejpoužívanější nástroje pro práci v kuchyni a sada je doplněna malou loupačkou pro manipulaci s menšími produkty. Celá sada je zabalena v krásné krabičce a tvoří dokonalou dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž zdůrazňuje, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako obdoba západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. Tím je myšlena skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, sekání a sekání.
Nůž na okrajování s 90mm čepelí je určen k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Tvar připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než Japonci. Na Západě se nože kromě řezání používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a robustnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26, která je odvozena od molybdenu a vanadu a která prošla třístupňovým procesem kalení, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň bezkonkurenční ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi byla vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického ostření je až o 35 % tenčí ostří ve srovnání se symetrickým ostřím, a tedy mnohem ostřejší ostří.
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Chef: 334 mm; Santoku: 301 mm; odřezávání: 206 mm
Délka čepele (B): Chef: 212 mm; Santoku: 177 mm; odřezávání: 95 mm
Šířka ©: Chef: 46 mm; Santoku: 45 mm; odřezávání: 26 mm
Tloušťka (D): Chef: 2,0 mm; Santoku: 2,0 mm; zkracování: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 152 g; Santoku: 148 g; krájení na kousky 65 g
Výrobce: Masahiro
Rukojeť: plastová
Styl: západní, japonský
Typ nože: kuchařský nůž, loupací nůž
Délka čepele: 16–19 cm, 20–24 cm, 5–11 cm