10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 33894416

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_525556_BB

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_525556_BB

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z Celý popis
5 388 Kč
5 388 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

4.10.2024 na výdejním místě
4.10.2024 - 7.10.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm, MSC Bunka 160 mm a MSC Paring 120 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabici a představují ideální dárkovou sadu.


Kuchařský nůž je jedním z nejčastěji vybíraných nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatérskými kuchaři. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.



Bunka je univerzální nůž a dobře poslouží při typických kuchyňských úkolech. Má široký profil, mírně zaoblené břicho a plochý hřbet čepele. Výrazný obrácený profil tanto dodává čepeli obratnou a jemnou špičku a jedinečný a poutavý estetický vzhled. Tento tradiční japonský nůž může úspěšně nahradit kuchařský nůž nebo nůž santoku.


Třetím nožem tvořícím sadu je nůž MSC Paring 120 mm. Jedná se o univerzální nůž připomínající menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné využití, které se dobře uplatní všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, lze s úspěchem použít k loupání zeleniny a ovoce.


Masahiro MSC je nůž navržený s ohledem na domácího uživatele. Nenajdeme zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme nepostradatelné a nejčastěji používané nože pro domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. Nechybí ani tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.


Ocel MBS-26, ze které jsou nože této řady vyrobeny, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59 HRC zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Výsledná ocel umožňuje sama o sobě ostření na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezových ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé umytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Rukojeť z dřeva pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.



Typ oceli: Ocel s příměsí hnědé barvy, která je vyrobena z oceli s příměsí hnědé barvy: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Kráječ: 228 mm; Bunka: 275 mm.
Délka čepele (B): Kuchař: 182 mm; kráječ: 121 mm; Bunka: 160 mm.
Šířka ©: Chef: 44 mm; Paring: 28 mm; Bunka: 46 mm
Tloušťka (D): Chef: 1,8 mm; Paring: 1,6 mm; Bunka: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 109 g; Paring: 53 g, Bunka: 109 g



Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řady určené k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.

Výrobce: Masahiro
Styl: Western
Typ nože: kuchařský nůž, loupací nůž, univerzální nůž
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: délka: 16–19 cm, 12–15 cm
Výrobce: Masahiro