10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 33894431

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_5152_BB

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_5152_BB

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm a MSC Santoku 165 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimu Celý popis
4 210 Kč
4 210 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

4.10.2024 na výdejním místě
4.10.2024 - 7.10.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm a MSC Santoku 165 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.


Nůž šéfkuchaře je jedním z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatérskými kuchaři. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.



Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, porcování a sekání.



Masahiro MSC je nůž koncipovaný s ohledem na domácího uživatele. Nenajdete zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme nepostradatelné a nejčastěji používané nože pro domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. Nechybí ani tradiční japonský nůž nakiri na krájení zeleniny.


Ocel MBS-26, ze které jsou nože této řady vyrobeny, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59 HRC zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Výsledná ocel umožňuje sama o sobě ostření na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezových ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé umytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Rukojeť z dřeva pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.



Typ oceli: Ocel s příměsí hnědé barvy, která je vyrobena z oceli s příměsí hnědé barvy: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 303 mm; Santoku: (délka: 287 mm)
Délka čepele (B): Chef: 182 mm; Santoku: 166 mm.
Šířka ©: Chef: 44 mm; Santoku: 48 mm
Tloušťka (D): Chef: 1,8 mm; Santoku: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 109 g; Santoku: 113 g



Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řady určené k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.

Výrobce: Masahiro
Styl: Western
Typ nože: Kuchařský nůž
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: Délka: 16–19 cm
Výrobce: Masahiro