10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 33894425

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_6264_BB

Masahiro Sada nožů Masahiro MSC 110_6264_BB

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dárkovém balení, kt Celý popis
3 838 Kč
3 838 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední kus
S novou kartou za

4.10.2024 na výdejním místě
4.10.2024 - 7.10.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm a MSC Nakiri 160 mm. Tato řada nožů představuje nezbytné minimum, které by nemělo chybět v žádné kuchyni, a navíc jsou zabaleny v krásné krabičce a představují ideální dárkovou sadu.


Kuchařský nůž je jedním z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak i amatérskými kuchaři. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný, kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.



Nakiri je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a kostičkování nebo jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku a také připomíná tradiční japonský nůž Usuba, ale na rozdíl od jednostranně broušeného nože Usuba je nůž Nakiri broušený oboustranně. Velmi tenké ostří prochází krájenými produkty bez sebemenšího odporu. Samotná, i když malá hmotnost nože stačí k hlubokým řezům do rajčat, cibule a další zeleniny nebo ovoce. Velká plocha čepele se také často používá k přenášení nakrájených produktů z prkénka přímo do pánve, hrnce nebo jiné nádoby.



Masahiro MSC jsou nože koncipované s ohledem na domácího uživatele. Nenajdeme zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme základní a nejčastěji používané nože pro domácí kuchyňské práce: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. Nechybí ani tradiční japonský nůž nakiri na krájení zeleniny.



Ocel MBS-26, ze které jsou nože této řady vyrobeny, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chromu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Za své výjimečné vlastnosti vděčí speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do tvrdosti 58–59HRC zná pouze majitel společnosti, rodina Hattori. Výsledná ocel umožňuje ostření na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, který uznávají uživatelé po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezových ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy ani zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není problém. Postačí pouhé umytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po čištění otřít do sucha.


Rukojeť z palisandrového dřeva je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.



Typ oceli: Ocel s příměsí hnědé barvy, která je vyrobena z oceli s příměsí hnědé barvy: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: palisandr
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Nakiri: (A): 303 mm; Chef: 303 mm; Nakiri: (délka: 281 mm)
Délka čepele (B): Chef: 183 mm; Nakiri: 161 mm
Šířka ©: Chef: 45 mm; Nakiri: 49 mm
Tloušťka (D): Chef: 1,8 mm; Nakiri: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 85 g; Nakiri: 110 g



Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řady určené k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.

Výrobce: Masahiro
Styl: westernový
Typ nože: kuchařský nůž, na krájení zeleniny
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: Délka: 16–19 cm
Výrobce: Masahiro