Masahiro Sada nožů Masahiro BWH 140_112301_BB
Popis
Sada Masahiro v dekorativním balení sestávající z nožů řady BWH: Chef 210 mm, Santoku 175 mm a Paring 90 mm. Nůž Chef a Santoku jsou dva nejoblíbenější a nejpoužívanější nástroje pro práci v kuchyni a sada je doplněna malou loupačkou pro zpracování menších produktů. Celá sada je zabalena v krásné krabici a tvoří dokonalou dárkovou sadu.
Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá pro mnoho kuchyňských úkonů a název kuchařský nůž zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, porcování a sekání.
Nůž Paring s délkou čepele 90 mm je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho tvar připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.
BWH je řada nožů vycházející z řady MV-H. Také v ní je použita molybden-vanadová vysoce uhlíkatá nerezová ocel MBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30 lety zkušeností, což nože Masahiro povýšilo na úroveň neuvěřitelné, bezkonkurenční ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a teplotou do jednolitého, vysoce odolného materiálu, který je odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriální povrchovou úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a byla zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.
Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického broušení je, že ostří je až o 35 % tenčí než u symetrického nože, a proto je mnohem ostřejší.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Kuchař: 330 mm; Santoku: Sank: 295 mm; okrajovač: 199 mm
Délka čepele (B): Kuchař: 210 mm; Santoku: 175 mm; kráječ: 90 mm
Šířka ©: Kuchař: 46 mm; Santoku: 45 mm; kráječ: 25 mm
Tloušťka (D): Chef: 2,0 mm; Santoku: 2,0 mm: 2,0 mm; kráječ: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 158 g; Santoku: Santoku: 144 g; kráječ: 63 g
Užitečné informace:
Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řady určené k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.
Výrobce: Masahiro
Styl: západní, japonský
Typ nože: kuchařský nůž, loupací nůž
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: délka: 20–24 cm, 16–19 cm, 5–11 cm
Výrobce: Masahiro