10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25290790

Masahiro Sada nožů Masahiro BWH 140_112301

Masahiro Sada nožů Masahiro BWH 140_112301

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Sada Masahiro v dekorativním balení sestávající z nožů řady BWH: Chef 210 mm, Santoku 175 mm a Paring 90 mm. Kuchařský nůž a nůž santoku jsou dva nejoblíbenější a nejpoužívanější nástroje pro Celý popis
7 310 Kč
7 310 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

4.10.2024 na výdejním místě
4.10.2024 - 7.10.2024 na vaší adrese

Popis

Sada Masahiro v dekorativním balení sestávající z nožů řady BWH: Chef 210 mm, Santoku 175 mm a Paring 90 mm. Kuchařský nůž a nůž santoku jsou dva nejoblíbenější a nejpoužívanější nástroje pro práci v kuchyni a sada je doplněna malou loupačkou pro zpracování menších produktů. Celá sada je zabalena v krásné krabičce a tvoří dokonalou dárkovou sadu.

Charakteristický tvar kuchařského nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž zdůrazňuje, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.

Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako obdoba západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři vlastnosti“ nebo „tři ctnosti“. Tím je myšlena skutečnost, že tento nůž, jehož charakteristický vzhled připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí ke krájení, sekání a sekání.

Nůž na okrajování s délkou čepele 90 mm je nůž určený k loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Jeho tvar připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.

BWH je řada nožů vycházející z řady MV-H. Používá také vysoce uhlíkovou nerezovou ocel MBS-26 s obsahem molybdenu a vanadu, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, až dosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože Masahiro povýšili na úroveň neuvěřitelné a bezkonkurenční ostrosti.

Rukojeť je vyrobena ze dřeva Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a teplotou do jednolitého, vysoce odolného materiálu, který je odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriální úpravou se udržuje stejně snadno jako plastová a je zajištěna třemi dokonale zasazenými a vyleštěnými nýty.

Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhodou asymetrického broušení je, že ostří je až o 35 % tenčí než u symetrického nože, a proto je mnohem ostřejší.



Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): Chef: 330 mm; Santoku: 295 mm; odřezávání: 199 mm
Délka čepele (B): Chef: 210 mm; Santoku: 175 mm; odřezávání: 90 mm
Šířka ©: Chef: 46 mm; Santoku: 45 mm; odřezávání: 25 mm
Tloušťka (D): Chef: 2,0 mm; Santoku: 2,0 mm; zkracování: 1,8 mm
Hmotnost: Chef: 158 g; Santoku: 144 g; krájení: 63 g



Užitečné informace:

Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
Nože Masahiro by se neměly používat k řezání mražených výrobků (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
Nepoužívejte nože k jiným účelům než k jídlu.
Ke krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
Nože nemyjte v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
Umyjte nůž v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
Po umytí nůž otřete do sucha.



Výrobce: Masahiro
Styl: západní, japonský
Typ nože: kuchařský nůž, škrabka na loupání
Rukojeť: dřevěná
Délka čepele: 20–24 cm, 16–19 cm, 5–11 cm