Masahiro Nůž Mv-l Chef 210 Mm [14111]
Popis
Nůž Masahiro MV-L Chef 210 mm [14111]
Masahiro MV-L Chef s délkou čepele 210mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
MV-L je nejnovější skupina nožů vyráběná společností Masahiro a jejím prototypem je řada BWH. K výrobě se také používá molybden-vanadová, vysoce uhlíková, nerezová ocel MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Jako každá čepel pocházející z továrny Masahiro byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood , jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jediného, velmi odolného materiálu, odolného vůči vlhkosti a vodě. Rukojeti MV-L jsou oproti řadě BWH kulatější a objemově menší, vhodné pro uživatele se střední a menší rukou. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast, je zajištěna třemi dokonale zapuštěnými a leštěnými nýty.
Dalším rozdílem mezi řadami MV-L a BWH je o něco tenčí čepel, která usnadní řezání do řezaných výrobků. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se promítá i do hmotnosti, která je dokonce o více než 20 % nižší.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): 327 mm
Délka čepele (B): 210 mm
Šířka ©: 46 mm
Tloušťka (D): 2,0 mm
Hmotnost: 135 g