10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 29000172

Masahiro Nůž Mv-h Chef Dimple 210 Mm [14981]

Masahiro Nůž Mv-h Chef Dimple 210 Mm [14981]

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro MV-H Chef Dimple 210 mm [14981] Masahiro MV-H Chef Dimple s délkou čepele 210 mm je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských nožů jak u profesionálních kuchařů, tak amatérů. Celý popis
5 576 Kč
Zboží od: OstrySklep
5 576 Kč
Poslední kus
S novou kartou za

29.11.2024 - 2.12.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro MV-H Chef Dimple 210 mm [14981]

Masahiro MV-H Chef Dimple s délkou čepele 210 mm je jedním z nejoblíbenějších kuchyňských nožů jak u profesionálních kuchařů, tak amatérů. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.

 

Verze Dimple znamená oboustranné drážky čepele, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži.

 

Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také k sekání. S ohledem na tuto techniku jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.

 

Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.

 

Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale padnoucími nýty a mezi ní a čepel byla aplikována další kovová výztuha.

 

Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.

 

 

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: MBS-26

HRC: 58–59

Materiál rukojeti: POM (polyacetal)

Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20

Rozměry:

Celková délka (A): 335 mm

Délka čepele (B): 213 mm

Šířka ©: 48 mm

Tloušťka (D): 2,0 mm

Hmotnost: 145 g