Masahiro Nůž MV-H Boning 160mm [14971]
Popis
Masahiro
Masahiro MV-H Boning s délkou čepele 160 mm je nůž určený k uvolnění s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby a mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Tyto vlastnosti činí tento uvolňovací nůž nezbytným pro provádění tohoto typu činnosti v každé kuchyni, což je výhodnější než nákup uvolňovaného masa. Pro uvolnění drůbeže a ryb je vhodnější nůž s flexibilní čepelí (flexible), zatímco pro červené maso je takový s tužší čepelí. Nůž na uvolňování v případě potřeby, zejména ten s flexibilní čepelí lze použít i na filetování.
Řada MV-H je navržena a vyrobena pro evropské a americké uživatele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání nože na západě používají také k sekání. S ohledem na použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější, odolnější při těžší práci.
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoko-uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26, která prošla třístupňovým procesem kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla řemeslníky dovedena k dokonalosti s více než 30 lety zkušeností a vynáší nože Masahiro na úroveň mimořádné ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu polyacetal (POM), který vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi perfektně usazenými nýty a mezi ní a čepelí je použito dodatečné kovové vyztužení.
Nože této řady jsou naostřeny ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro ostří asymetricky 80/20. To znamená, že řezná hrana je posunuta na jednu ze stran v ose nože. Výhodou použití asymetrického ostření je až 35 % oproti symetrické čepeli tenčí řezná hrana, díky čemuž je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nůžky Masahiro nepoužívejte tento nůž na krájení zmrazených potravin (kromě řady určené k tomu).
- Nepoužívejte nože k jiným účelům než k potravinám.
- Pro krájení používejte dřevěná nebo plastová krájecí prkénka.
- Nemyjte nože v myčkách nádobí, které poškozují řeznou hranu.
- Nůž umyjte v teplé vodě s přidáním mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli:MBS-26HRC:58–59Materiál rukojeti: POM (polyacetal)Způsob ostření:oboustranný, asymetrický 80/20Rozměry:Celková délka (A):291 mmDélka čepele :165 mmŠířka ©:26 mmTloušťka (D):2.0 mmHmotnost:115 g
- Kód výrobce: 14971