10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 25698677

Masahiro Nůž Msc Nakiri 160mm [11054]

Masahiro Nůž Msc Nakiri 160mm [11054]

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054] MSC Nakiri 160 mm je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a krájení na kostičky nebo k jemnému sekání čerstvých produktů. Celý popis
1 897 Kč
Zboží od: OstrySklep
1 897 Kč
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

29.11.2024 - 2.12.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

MSC Nakiri 160 mm je víceúčelový nástroj, který lze použít k sekání, krájení a krájení na kostičky nebo k jemnému sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku, také připomíná tradiční japonský nůž Usuba , ale na rozdíl od jednostranného nože Usuba je nůž Nakiri oboustranně broušený. Velmi jemná řezná hrana prochází krájenými produkty bez sebemenšího odporu. Samotná váha nože, ač malá, stačí na to, aby se do hloubky zařízly rajčata, cibule a další zelenina nebo ovoce. Velká plocha čepele se také často používá k přenášení nasekaných produktů z prkénka přímo na pánev, hrnec nebo jinou nádobu.

 

Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.

 

Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori . Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.

Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.

 

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: MBS-26

HRC: 58–59

Materiál rukojeti: dřevo pakkawood

Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20

Rozměry:

Celková délka (A): 282 mm

Délka čepele (B): 162 mm

Šířka ©: 48 mm

Tloušťka (D): 1,8 mm

Hmotnost: 128 g