Masahiro Nůž Ms-8 Takohiki 210mm [10022]
Popis
Masahiro Takohiki s délkou čepele 210mm je nůž, jehož dlouhá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se nůž Takohiki stejně jako nůž Yanagiba nejčastěji používá při přípravě sushi nebo sashimi. Nůž Takohiki , pocházející z oblasti Tokia, se mírně liší od Yanagi z oblasti Osaky. Co je vidět na první pohled, má na rozdíl od Yanagiba pravoúhlý konec. Tento typ řešení je užitečný např. pro sbírání hotových plátků z prkénka. Charakteristický pro tradiční japonské nože, je jednostranně broušený, což umožňuje přesné, plně kontrolované krájení produktů, které se snadno oddělují od nože, odhalující krásný a lesklý povrch řezu – zásadní a ceněný detail japonské kuchyně.
Nejdůležitější vlastnosti nože Takohiki 10022 jsou:
- délka – dlouhá čepel se používá k řezání pouze jedné strany („směrem k vám“), aby se zabránilo klikatým stopám po řezání a zůstal dokonalý průřez,
- tloušťka – má velmi tenké ostří, které umožňuje řezání malou silou, aby nedošlo k rozdrcení, zlomení nebo roztržení řezaných výrobků,
- tvrdost a odolnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a odolné oceli umožňující dokonalé broušení,
- konstrukce nože má usnadnit oddělení řezaných plátků od roviny nože.
Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena s japonským smyslem pro detail, vyrobena ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.
Pozornost! Nože ze série MS-8 jsou dodávány se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: magnóliové dřevo
Způsob ostření: jednostranný
Rozměry:
Celková délka (A): 343 mm
Délka čepele (B): 203 mm
Šířka ©: 27 mm
Tloušťka (D): 2,5 mm
Hmotnost: 98 g