Masahiro Nůž Bessen Usuba 180 Mm [16239].
Popis
Usuba je tradiční japonský nůž používaný pro manipulaci se zeleninou. Vzhledově se podobá úzkému sekáčku nebo jinému tradičnímu japonskému noži Nakiri, ale na rozdíl od něj je z jedné strany nabroušený. Ostří je obvykle rovné nebo s mírným zakřivením. Díky charakteristicky vysoké hlavě je ruka dobře oddělena od krájecí desky, což zajišťuje pohodlné krájení. Mistři suši používají tento nůž katsuramuki, tj. ke krájení tenkých plátků z bílé ředkve, mrkve nebo okurky.
Nože této řady byly vyrobeny v duchu japonské tradice a stylu, který má své kořeny před stovkami let, kdy řemeslníci kovali ty nejlepší samurajské meče. Čepele nožů řady Bessen jsou vyrobeny z oceli s vysokým obsahem (1,1 %) uhlíku, kalené na tvrdost 61–63 HRC. Jednostranně broušené řemeslníky s více než 30letou praxí se vyznačují neuvěřitelnou ostrostí.
Rukojeť byla vyrobena s charakteristickým smyslem pro detail v Japonsku ze světlého magnoliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.
Tradiční japonská kuchyně je založena převážně na rybách a zelenině, které se připravují různými způsoby. To vyžaduje použití speciálně navržených nožů, které jsou lidově označovány jako nože japonského stylu. Nože jako Deba, Yanagiba nebo Usuba jsou nástroje, které jistě vlastní každý mistr suši.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat je s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení zmrazených výrobků ( s výjimkou sérií k tomu určených).
- Nože Masahiro nepoužívejte ke krájení zmrazených výrobků.
- Nepoužívejte nože k jiným účelům než k výrobě potravin.
- K krájení používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Neumývejte nože v myčkách nádobí, protože by došlo k poškození ostří.
- Nože myjte v teplé vodě s přípravkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.