Masahiro Masahiro nůž Sankei Paring 90mm hnědý 35924
Popis
Masahiro Sankei Paring 90 mmje nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů, jako je ovoce a zelenina. Ostrá špička umožňuje snadné manévrování a malá velikost umožňuje pohodlné loupání v ruce nebo řezání malých produktů na desce. Jeho všestranné použití z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.
Ocel MBS-26, která byla použita k výrobě nožů této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadium. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, chlazení na velmi nízkou teplotu a popouštění až do tvrdosti58–59 HRCje známý pouze vlastníkovi společnosti – rodině Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje se změnou barvy ani zápachu při kontaktu s kyselými produkty. Udržet nože z této slitiny v bezvadném a lesklém stavu není problém. Postačí jednoduché mytí ve vlažné vodě s přídavkem prostředku na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti zpakkawood dodává noži jedinečný charakter. Dokonale leštěná rukojeť se dvěma na dotek neznatelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nářadím i po dlouhou dobu.
řadaSankei je určeno především amatérským kuchařům, ale bez problémů si poradí i s náročnými podmínkami restaurační kuchyně. Skupinu tvoří šest základních nožů jako jsou: kuchařský nůž, santoku nůž, škrabka (odřezávání), menší univerzální nůž (15 cm dlouhá čepel) a nůž na krájení a krájení chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristické rysy této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (kromě nože na chleba) zabroušený roh (bradka nože – ostří), který zabraňuje náhodnému pořezání. Stejně jako všechny produkty Masahiro byly nožeSankei vyrobeny s náležitou péčí a láskou k dokonalé dokončení i těch nejmenších detailů.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.