Masahiro Masahiro nůž Sankei Chef 180mm hnědý 35922
Popis
Masahiro SANKEI Chef 180 je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi čepelí a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Ocel MBS-26, která byla použita k výrobě nožů této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadium. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu spočívajícího v kalení, chlazení na velmi nízkou teplotu a popouštění až na tvrdost 58–59HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, uznávaným všemi uživateli po celém světě.MBS-26< /strong>patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje změnou barvy ani zápachu při kontaktu s kyselými produkty. Udržet nože z této slitiny v bezvadném a lesklém stavu není problém. Postačí jednoduché mytí ve vlažné vodě s přídavkem prostředku na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Jednoduchý a funkční tvar rukojeti zpakkawoodu dodává noži jedinečný charakter. Dokonale leštěná rukojeť se dvěma na dotek neznatelnými nýty umožňuje velmi pohodlnou práci s tímto nářadím i po dlouhou dobu.
Řada Sankei je určena především amatérským kuchařům, ale bez problémů si poradí i s náročnými podmínkami restaurační kuchyně. Skupinu tvoří šest základních nožů jako jsou: kuchařský nůž, nůž Santoku, škrabka (odřezávání), menší univerzální nůž (15 cm dlouhá čepel) a nůž na krájení a krájení chleba. Kompaktní rozměry, velmi dobré vyvážení a nízká hmotnost jsou charakteristické rysy této řady. Z bezpečnostních důvodů mají všechny modely (kromě nože na chleba) zabroušený roh (bradka nože – ostří), který zabraňuje náhodnému pořezání. Stejně jako všechny produkty Masahiro byly nože Sankei vyrobeny s náležitou péčí a vášní pro dokonalé dokončení i těch nejmenších detailů.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.