Masahiro Masahiro nůž Mv Santoku 175mm 13723
Popis
Masahiro MV Santokus délkou čepele175 mmje tradiční Japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny.
Nože ze sérieMVjsou vyrobeny z molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli s názvemMBS-26, který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z vrstveného dřeva s názvem Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotné, velmi odolné materiál odolný proti vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty a mezi ní a čepelí je použita další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu stranu osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.