Masahiro Masahiro nůž Mv-l Utility 150mm 14104
Popis
Masahiro MV-L Utilitys délkou čepele150 mmje univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, vhodné všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.
MV-Lje nejnovější skupina nožů vyráběnáMasahiroa jeho prototypem jeřada BWH</. strong>K výrobě molybden-vanadové, vysoce uhlíkové nerezové oceli byla také použitaMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti58–59 HRC . Jako každá čepel pocházející z továrny Masahiro ji zdokonalili řemeslníci s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly vylisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotného, velmi trvanlivého materiálu odolného vůči vlhkosti a vodě. Rukojeti MV-L jsou oproti řadě BWH kulatější a objemově menší, přizpůsobené uživatelům se střední a menší rukou. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Dalším rozdílem mezi řadami MV-L a BWH je o něco tenčí čepel, která usnadní řezání do řezaných výrobků. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se promítá také do hmotnosti, která je nižší o více než 20 %.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.