Masahiro Masahiro nůž Mv-l Santoku 175mm 14123
Popis
Masahiro MV-L Santokus délkou čepele175 mmje tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny.
MV-Lje nejnovější skupina nožů vyráběnáMasahiroa jeho prototypem jeřada BWH</. strong>K výrobě molybden-vanadové, vysoce uhlíkové nerezové oceli byla také použitaMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti58–59 HRC . Jako každá čepel pocházející z továrny Masahiro byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly vylisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotného, velmi trvanlivého materiálu odolného vůči vlhkosti a vodě. Rukojeti MV-L jsou oproti řadě BWH kulatější a objemově menší, přizpůsobené uživatelům se střední a menší rukou. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Dalším rozdílem mezi řadamiMV-La BWH je o něco tenčí čepel, která usnadní řezání do řezaných výrobků. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se promítá také do hmotnosti, která je nižší o více než 20 %.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Uložte svůj nůž na magnetickou lištu nebo do speciálního bloku na nože.