Masahiro Masahiro nůž Mv-l Chef 210mm 14111
Popis
Masahiro MV-L Chefs délkou čepele210 mmje jedna jeden z nejčastěji vybíraných kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi čepelí a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
MV-Lje nejnovější skupina nožů vyráběná společností Masahiro a jejím prototypem je řadaBWH. strong>K výrobě byla také použita molybden-vanadová, vysoce uhlíková, nerezová ocelMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti z58–59HRC. Jako každá čepel pocházející z továrny Masahiro ji zdokonalili řemeslníci s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly vylisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotného, velmi trvanlivého materiálu odolného vůči vlhkosti a vodě. Ve srovnání s řadou BWH jsou rukojeti MV-L kulatější a objemově menší, přizpůsobené uživatelům se střední a menší rukou. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Dalším rozdílem mezi řadami MV-L a BWH je o něco tenčí čepel, která usnadní řezání do řezaných výrobků. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se promítá také do hmotnosti, která je nižší o více než 20 %.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců Masahiro</ span>ostří je asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o35 %v porovnání se symetrickým ostřím, díky čemuž je mnohem ostřejší. span>< /p>
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.