Masahiro Masahiro nůž mv-h chef dimple 210mm 14981
Popis
Masahiro MV-H Chef Dimpledélka čepele210 mmna jednu z nejčastěji vybíraných kuchyňských nožů, jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi čepelí a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Verze Dimplemá na čepeli oboustranné drážky, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži.
ŘadaMV-H byla navržena a vyrobena s ohledem na evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku . Kromě řezání se nože na Západě používají také k sekání. S přihlédnutím k použití této techniky jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.< /p>
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové, nerezové oceli s názvemMBS-26, která má byly podrobeny třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi, vyrobená z materiálu zvanéhopolyacetal(POM), vyznačující se mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi perfektně umístěnými nýty a mezi ní a čepelí je další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.