Masahiro Masahiro nůž Mv-h Carving 200mm 14961
Popis
Masahiro MV-H Carvings délkou čepele200 mmpodobnou Krájecí nůž určený pro krájení a porcování masa. Je však kratší a čepel má zaoblenější hrot. Ideální pro krájení tenkých kusů masa, včetně drůbeže, pečeně, šunky a dalších velkých mas. Má podobnou velikost jako kuchařský nůž, ale má mnohem tenčí čepel umožňující přesnější řezání. Je k dispozici ve verzi s pevnou čepelí a pružnou.
ŘadaMV-H byla navržena a vyrobena s ohledem na evropské a americké zákazníky, kteří používají nože v mírném jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na Západě používají také k sekání. S přihlédnutím k použití této techniky jsou čepele nožů řadyMV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.< /p>
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové, nerezové oceli s názvemMBS-26, která byla podrobena na třístupňový proces kalení až do dosažení tvrdosti58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi, vyrobená z materiálu zvanéhopolyacetal(POM), vyznačující se mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi perfektně umístěnými nýty a mezi ní a čepelí je další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.