Masahiro Masahiro nůž Msc Bunka 160mm 11055
Popis
Bunka je univerzální nůž, ideální pro typické kuchyňské úkoly. Má široký profil, mírně zaoblené břicho a plochý hřbet čepele. Výrazný profil obráceného tanto dodává čepeli obratný a jemný hrot a jedinečnou a poutavou estetiku. Tento tradiční japonský nůž může úspěšně nahradit kuchařský nůž nebo nůž santoku.
Masahiro MSCjsou nože určené pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde moc nenajdete. Najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santok nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26, která byla použita k výrobě nožů z této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadium. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, chlazení na velmi nízkou teplotu a popouštění až do tvrdosti58–59 HRCje známý pouze majiteli firmy – rodině Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezová ocel, nereaguje změnou barvy ani zápachu při kontaktu s kyselými produkty. Udržet nože z této slitiny v bezvadném a lesklém stavu není problém. Postačí jednoduché mytí ve vlažné vodě s přídavkem prostředku na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť vyrobená ze dřevapakkawood byla dokonale profilována a dokončena, takže držený nůž působí přirozeně natažení ruky a práce se tak stane snadnou a velmi příjemnou.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.