Masahiro Masahiro Nůž msc 120mm 11056
Popis
MSC Paring 120 mm je univerzální nůž připomínající menší verzi kuchařského nože. Jeho všestranné použití, vhodné všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení. Tento nůž lze s úspěchem použít i na loupání zeleniny a ovoce.
Masahiro MSCjsou nože určené pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde moc nenajdete. Najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santok nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26, která byla použita k výrobě nožů z této řady, je unikátní slitina uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a molybdenu, manganu a vanadium. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, chlazení na velmi nízkou teplotu a popouštění až do tvrdosti58–59 HRCje známý pouze vlastníkovi společnosti – rodině Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro, uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv. nerezová ocel, nereaguje změnou barvy ani zápachu při kontaktu s kyselými produkty. Udržet nože z této slitiny v bezvadném a lesklém stavu není problém. Postačí jednoduché mytí ve vlažné vodě s přídavkem prostředku na mytí nádobí. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť z pakkawood byla dokonale profilována a dokončena, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadné a velmi příjemné.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.