Masahiro Masahiro nůž Ms-8 Yanagiba 270mm pro leváky 11164
Popis
Masahiro Yanagiba s délkou čepele 270 mmpro leváky – jedná se o nůž s dlouhá a štíhlá čepel, Používá se při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Charakteristický pro tradiční japonské nože, je jednostranně broušený, což umožňuje přesné, plně kontrolované řezání produktů, které se snadno oddělují od nože, odhalující krásnou a lesklou řeznou plochu – důležitý a oceňovaný detail v japonské kuchyni. Yanagi znamená v japonštině vrba a název nože s největší pravděpodobností odkazuje na dlouhé a pružné větve tohoto stromu.
Nejdůležitější funkce Yanagiba jsou:
- délka – dlouhá čepel se používá k řezání pouze v jednom směru („směrem k sobě“), aby se zabránilo klikatým řezným stopám a zůstal dokonalý průřez,
- tloušťka – má velmi tenké ostří, které umožňuje řezání nízkou silou, aby nedošlo k rozdrcení, rozbití nebo roztržení řezaných produktů,
- tvrdost a odolnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a odolné oceli, což umožňuje dokonalé broušení,
- Design nože má usnadnit oddělení nakrájených plátků od roviny nože.
Nože z této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli s názvem AUS-8 HIGH CARBON, která byla podrobena třem -stupňový proces kalení, dokud tvrdost není dosažena 58–59 HRCs. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, díky čemuž nože Masahiro dosáhly úrovně neuvěřitelné ostrosti.
Rukojeť byla vyrobena s důrazem na detail typický pro Japonsko, ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.
Pozor!Nože řady MS-8 se dodávají se dvěma různými logy (nápisy v japonské nebo latinské abecedě).
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.