Masahiro Masahiro nůž Bwh Slicer 270mm 14018
Popis
Kráječ Masahiro BWH s délkou čepele 270 mm je ideální nůž na krájení. Dlouhá, štíhlá, poměrně flexibilní čepel byla vytvořena pro krájení malých porcí měkkých hlavních jídel, jako je pečená drůbež nebo celá ryba. Díky použití dlouhého břitu získáme při řezání dokonale rovnoměrné plátky. Tento nůž lze s úspěchem použít i na filetování.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Použita byla také molybden-vanadová vysoce uhlíková nerezová ocel MBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž nože Masahiro přivedli na úroveň neuvěřitelné, bezkonkurenční ostrosti.
Rukojeť byla vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotného, velmi trvanlivého materiálu odolného vůči vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.