Masahiro Masahiro nůž Bwh Santoku Dimple 175mm 14079
Popis
Masahiro BWH Santokus délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent Západní kuchařský nůž. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny.
Dimple znamená oboustranné drážky na čepeli, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Použita byla také molybden-vanadová, vysoce uhlíková nerezová ocelMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30letými zkušenostmi, čímž přivedli nožeMasahirona úroveň neuvěřitelné ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotné, velmi odolné, vlhkosti a vody. materiál odolný materiál. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro ostří asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Uložte svůj nůž na magnetickou lištu nebo do speciálního bloku na nože.