Masahiro Masahiro nůž Bwh Nakiri 165mm 14035
Popis
Masahiro BWH Nakiris délkou čepele165 mmje více -účelový nástroj, který lze použít pro sekání, krájení a kostičky nebo jemné sekání čerstvých produktů. Nůž má tvar úzkého sekáčku, také připomíná tradiční japonský Usuba nůž, ale na rozdíl od jednostranného < /span>Usuba , nůž Nakiri je nabroušený na obou stranách. Velmi tenký břit prochází řezanými výrobky bez sebemenšího odporu. Váha nože, ač malá, je dostatečná na to, aby se do hloubky zařízly rajčata, cibule a další zelenina nebo ovoce. Velká plocha čepele se také často používá k přenášení nakrájených výrobků z prkénka přímo na pánev, hrnec nebo jinou nádobu.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Použita byla také molybden-vanadová, vysoce uhlíková nerezová ocelMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti 58–59HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, díky čemuž nože Masahiro dosáhly úrovně bezprecedentní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotné, velmi odolné vlhkosti a vody. materiál odolný materiál. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Uložte svůj nůž na magnetickou lištu nebo do speciálního bloku na nože.