Masahiro Masahiro nůž Bwh Chef 210mm 14011
Popis
Masahiro BWH Chefs délkou čepele210 mmje jedním z nejběžnější nože do kuchyně, jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, odvozený z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařský nůž zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi čepelí a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Použita byla také molybden-vanadová, vysoce uhlíková nerezová ocelMBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti 58–59HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, díky čemuž nože Masahiro dosáhly úrovně bezprecedentní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotné, velmi odolné vlhkosti a vody. materiál odolný materiál. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky </ rozpětí80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až 35 % ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.