Masahiro Masahiro nůž Bwh Carving 200mm 14061
Popis
Masahiro BWH Carving s délkou čepele 200 mm stejně jako nůž Slicer určený k krájení a porcování masa. Je však kratší a čepel má zaoblenější hrot. Je ideální pro krájení tenkých kusů masa, včetně drůbeže, pečeně, šunky a jiného velkého masa. Má podobnou velikost jako kuchařský nůž, ale má mnohem tenčí čepel umožňující přesnější řezání. Je k dispozici ve verzi s pevnou čepelí a pružnou (flexibilní)
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Použita byla také molybden-vanadová vysoce uhlíková nerezová ocel MBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhla tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, díky čemuž nože Masahiro dosáhly úrovně bezprecedentní ostrosti.
Rukojeť byla vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a při vysoké teplotě do jednotného, velmi trvanlivého materiálu odolného vůči vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se udržuje stejně snadno jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností.
- Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených produktů (s výjimkou sérií určených k tomuto účelu).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání používejte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Umyjte nůž v teplé vodě s prostředkem na mytí nádobí.
- Po umytí nůž otřete do sucha.