Masahiro Masahiro Mv-s Santoku 175 mm 13623
Popis
Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny. Nože řady MV-S jsou vyrobeny z molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové, nerezové oceli zvané MBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž nože Masahiro dosáhly úrovně bezprecedentní ostrosti. Charakteristická rukojeť z vysoce kvalitní nerezové oceli má antibakteriální vlastnosti a velmi snadno se čistí. Speciální perforace na rukojeti činí úchop extrémně bezpečný a zajišťuje vynikající kontrolu nad čepelí. Integrovaná rukojeť s hlavicí je velmi pevná a odolná konstrukce s úžasným vzhledem. Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu stranu osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší. Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: nerezová ocel Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20 Rozměry: Celková délka (A): 300 mm Délka čepele (B): 176 mm Šířka ©: 46 mm Tloušťka (D): 2,0 mm Hmotnost: 172 g Užitečné informace: Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností. Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řad k tomuto účelu určených). Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny. K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka. Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, které poškozují ostří. Nůž umyjte v teplé vodě s trochou prostředku na mytí nádobí. Po umytí nůž otřete do sucha. #// #Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny. Nože řady MV-S jsou vyrobeny z molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové, nerezové oceli zvané MBS-26, která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž nože Masahiro dosáhly úrovně bezprecedentní ostrosti. Charakteristická rukojeť z vysoce kvalitní nerezové oceli má antibakteriální vlastnosti a velmi snadno se čistí. Speciální perforace na rukojeti činí úchop extrémně bezpečný a zajišťuje vynikající kontrolu nad čepelí. Integrovaná rukojeť s hlavicí je velmi pevná a odolná konstrukce s úžasným vzhledem. Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu stranu osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší. Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: nerezová ocel Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20 Rozměry: Celková délka (A): 300 mm Délka čepele (B): 176 mm Šířka ©: 46 mm Tloušťka (D): 2,0 mm Hmotnost: 172 g Užitečné informace: Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností. Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řad k tomuto účelu určených). Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny. K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka. Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, které poškozují ostří. Nůž umyjte v teplé vodě s trochou prostředku na mytí nádobí. Po umytí nůž otřete do sucha. #// #Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny.