Masahiro Masahiro MV-H Boning 160mm Flexibilní japonský nůž
Popis
Masahiro MV-H Boning s délkou čepele 160 mm je nůž určený k kypření s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těmto vlastnostem je kypřicí nůž nepostradatelný pro tento typ činnosti v každé kuchyni, což je cenově výhodnější než kupovat sypané maso. Na kypření drůbeže a ryb je lepší nůž s pružnou čepelí, na červené maso zase nůž s tužší čepelí. K filetování lze v případě potřeby použít i kypřící nůž, zejména ten s pružnou čepelí.
Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také k sekání. S ohledem na tuto techniku jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.
Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale padnoucími nýty a mezi ní a čepel byla aplikována další kovová výztuha.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 291 mm
- Délka čepele (B): 165 mm
- Šířka ©: 26 mm
- Tloušťka (D): 2,0 mm
- Hmotnost: 104 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Rukojeť: plast
- Styl: Western
- Typ nože: na kypření, vykosťování, filetování, krájení
- Délka čepele: 16–19 cm
- STAV : NOVÉ
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.