Masahiro Masahiro MSC Bunka 160 mm [11055]
Popis
Bunka je univerzální nůž, který bude perfektní pro typické kuchyňské úkoly. Má široký profil, mírně zaoblené břicho a plochou zadní část čepele. Charakteristický obrácený profil tanto dává čepeli obratnou a jemnou špičku a jedinečnou a poutavou estetiku. Tento tradiční japonský nůž může úspěšně nahradit kuchařský nebo santoku nůž.
Nože Masahiro MSC jsou určeny pro domácí uživatele. Specializovaných nožů různých tvarů zde mnoho nenajdeme. Místo toho najdeme potřebné a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, santoku nůž a malý univerzální nůž. V nabídce je i tradiční japonský nůž na krájení zeleniny – nakiri.
Ocel MBS-26 , která byla použita při výrobě nožů této řady, je unikátní slitinou uhlíku (0,85–1,00 %), chrómu (13–15 %) a také molybdenu, manganu a vanadu. Tento materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciální tepelné úpravě. Tajemství třístupňového procesu sestávajícího z kalení, ultranízkoteplotního chlazení a popouštění na tvrdost 58–59 HRC zná pouze majitel firmy – rodina Hattori. Takto získanou ocel lze nabrousit na nebývalou úroveň ostrosti a udržení vysoké agresivity ostří po velmi dlouhou dobu je charakteristickým rysem nožů Masahiro , uznávaným uživateli po celém světě. MBS-26 patří do skupiny tzv nerezová ocel, nereaguje při kontaktu s kyselými produkty změnou barvy ani vůně. Udržet nože z této slitiny v dokonalém lesklém stavu není problém. Postačí běžné mytí ve vlažné vodě s přídavkem mycího prostředku. Jen nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť ze dřeva pakkawood byla dokonale profilována a opracována, takže držený nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce se stává snadnou a velmi příjemnou.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: dřevo pakkawood
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 275 mm
- Délka čepele (B): 160 mm
- Šířka ©: 46 mm
- Tloušťka (D): 1,8 mm
- Hmotnost: 109 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Styl: Japonský
- Typ nože: kuchařský nůž
- Rukojeť: dřevěná
- Délka čepele: 16–19 cm
- STAV : NOVÉ
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.